دُرج

وب نوشت سعید فانیان

دُرج

وب نوشت سعید فانیان

انتخاباتی که برگزار شد

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ برگزار و با رای اکثریت شرکت کنندگان آقای سید ابراهیم رییسی به عنوان رییس جمهور جدید برگزیده شد . این انتخابات در ابعاد مختلف تفاوتهایی نسبت به انتخابات قبلی داشت .

-واقعیت این است که تا قبل از سال ۱۳۷۶ و انتخاباتی که منجر به  انتخاب آقای سید محمد خاتمی شد ، همانطور که بسیاری از دست اندرکاران ، نامزدهای انتخابات و کارشناسان گفته اند ، انتخابات به معنی واقعی رقابتی نبود ، کسانی کاندیدا می شدند که از اعتبار لازم نزد انتخاب کنندگان وقت برخوردار بودند و رای مردم به  ایشان به هیچ وجه دور از انتظار نبود .

-در انتخابات اخیر، کشور درگیر بسیاری از مشکلات داخلی و تحریم های خارجی بود، مشکلات و محدودیت های کرونایی هم  مزید بر علت شد تا آن شور و حال دوره های قبل به ویژه بین هواداران و تبلیغ کنندگان و دوست داران کاندیداها ایجاد نشود .

-حایز شرایط و صلاحیت ندانستن برخی از چهره های مطرح که کمتر کسی احتمال تایید نشدن آنان توسط شورای نگهبان میداد  نکته دیگری است که باعث از شور افتادن انتخابات شد ، بطور کلی فضای انتخاباتی و شور و حال اصلی مربوط به آن میشود گفت در حدود دو هفته پس از اعلام اسامی نامزدهای تایید شده بطور جدی وجود داشت .

- یکی از نکات و ویژگی های انتخابات اخیر حضور نیافتن بیش از نیمی از افراد واجد شرایط  رای بود که البته موضوع بسیار مهمی است و اعتبار ریاست جمهور کشورها قبل از هرچیز به میزان حمایت و پشتیبانی آحاد ملتشان است.

- با این وجود آنچه گفته شد ،با مرور بر اخلاق انتخاباتی و رویه حضور مردم صمیمی و صبور ایران می بینیم که خیلی وقت ها ، مردم با وجود مشکلات وقتی صداقت ، رفتار مردمی و اقدامات  سازنده دولتمردان را می بینند بطور گسترده همراهی و حمایت میکنند و دولت جدید میتواند امیدوار باشد که اگر صادقانه در رفع مشکلات موجود بکوشد میتواند همراهی مردم را با خود داشته باشد .

یکی از ویژگی های مثبت انتخابات اخیر ، برگزاری بدون مشکل و اتفاق خاص به لحاظ امنیتی  در سراسر کشور بود .

 در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری  با همه نقدهایی که بیشتر به لحاظ محدودیت برای حضور برخی چهره ها سیاسی و شخصیت های کشوری  مطرح شد ، همه کاندیداها در ساعات ابتدایی اعلام نتیجه به کاندیدای پیروز تبریک گفتند و این نکته ارزشمندی است .

به برنامه ریزی های درازمدت برخی جریانات و شخصیت ها از مدت ها پیش ،برای رسیدن به موفقیت در تصاحب پست ریاست جمهوری  و تبعات آن باید اشاره کرد، در این مورد طی روزهای گذشته و حین برگزاری بحث های مفصلی در رسانه ها به ویژه در فضای مجازی صورت گرفت .

- تعدادی از کارشناسان یکدست شدن ارکان حاکمیت  و هماهنگی های بیشتر احتمالی در آینده را نکته روشن و امیدوار کننده حاصل انتخابات اخیر میدانند .

امیدواریم که مردم شایسته کشور هر روزشان به از دیروز  و آینده روشنتری را پیش رو داشته باشند  و دولت جدید توان ، تجربه  و در نتیجه توفیق خدمت مناسب و ماندگار به مردم  صبور را داشته باشند .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد